Eilinen ilta vierähti tehokkaasti vedenvaihdon parissa. Tuli lyhennettyä argentiinan vesiruttoa ja samalla myös pienennettyä kimppuja. Nyt niitä on viisi kappaletta 15 varren kimppuja - vesi pääseen virtaamaan niiden ohi paremmin, eikä kyträkekkään enää jumi niihin. Kyträke alkaa taas piristyä, tosin se on kyntänyt ja huolella, sen peräevät ovat rispaantuneet aikalailla. Tosin nyt se osuu ruokinta-aikana oikeaan paikkaan ja onnistuu paremmin natustamaan osansa. Tänään myöhemmin illasta kultikset saavat keitettyä kurkkua vaihteluksi - kevät on tuloillaan, saas nähdä saanko parven kutemaan. 

Päivittäminen vei sitten vain vaivaiset 4 tuntia. No sen ajan vietin lukemalla kirjaa, kun nuo ohjemien päivittämiset eivät ole oikein mielenkiintoisimmasta päästä tekemistä. Malazanin ensimmäinen osa lähestyy loppuaan. Tilanne on tiivistymässä kohti loppuhuipentumaa. Suuresta joukosta mitä erinäisempiä vipeltäjiä muodostuu sittenkin todella mielenkiintoinen fantiasia hässäkkä. En tiedä onko suomennettu, toivottavasti ei, koska tässä tapauksessa matkalle hukkuisi todella suuri määrä pikkunäppärää englannin kieltä, joka ei kääntyisi korkeintaan kuin kömpelösti. 

Samoin tuli väijyttyä toinen ostamistani elokuvista. The Mist sitten loppujen lopuksi onnistui nousemaan 4 tähden pätkäksi. Hirtehinen loppuratkaisu oli ehdottomasti elokuvan pelastus. Nuo raamattuun tukeutuvat huuhaan puhujat - saivat kerrankin palkkansa. Siitä ehdottomasti lisä ynniä pisteisiin. Ja nyt sitten laittamaan sapuskaa... Puoliskon vaimea kuorsaus loppui karseaan kilkatukseen herätyskellon taholta.