Tänään oli taas vedenvaihto päivä akvassa. Olimme aiemmin päivällä käyneet täydentämässä tuoreruoka varantoja eli ostamassa pakastekamaa akvanväelle. Kävimme autoilemassa vaihteeksi naapurikaupungissa. Liikkeessä tuli nähtyä hurjan kokoista väkeä 1000 litran akvan täydeltä. Tämä sai miettimään oman akvamme populaatiota. Ei se sitten taidakkaan olla niin tupatun täynnä kuin yksinkertaisesti olen ajatellut. 

Tällähetkellä akvassa luuraa siis 8 kultakalaa 2 per puhdas väri. Keltaisia, oransseja, valkeita ja  mustia löytyy siis parillinen määrä. Näiden lisäksi siellä luuraa 7 leväbarbia, 5 seeprakalaa, 15 neontetraa, 9 kardinaalitetraa, 5 suppusuuta, 3 marmoritapparaa, 4 piikkisilmää, 14 kuparimonnia, 4 nuolimonnia, tulipyrstö, norsukala ja maatiaspartamonni. Selkärangattomia siellä on 2 kappaletta sinisukarapuja, 2 omenakotiloa ja seeprakotilo.

Kasveja siellä on myös runsaasti huolimatta meidän ahneista paskiaisista eli kultakaloista. Jättiläisvallisneriaa taitaa olla 5 lähtöä, jättiläismiekkakasvi, josta tunkee ulos jo kolmas kukkavana - runsaasti adventiimitaimia. Rubiinimiekkakasvi, 4 isoa puskaa pujorusolehteä, rusko ja suippomelalehteä, jaavan- ja arfikansaniaista, pinta taimina vesisaniaista, 6 isoa kimppua argentiinan vesiruttoa, joita tänään lyhennettiin yli 40 per puska, 3 eri anubiasta ja isokriinumi. Eli vehreyttä piisaa ja samalla piiloja tarpeeksi myös aremmille elukoille ja kaloille.

Tänään tuli kokeiltua ravuille riuttaboosteria. Ositmme me sen kokeeksi, en ole tosin varma kokeilemmeko toiste, veti altaan veden sameaksi ainakin 4 tunniksi. Vasta vedenvaihdon jälkeen vesi oli normaali kirkasta. Tosin vedenkovike samentaa aina myös hetkeksi veden. Levää oli laseissa suhteellisen vähän tosin edelleenkään en tahdo ylettää putsata takalasia aivan hiekanrajasta joten jääköön sinne levää kotiloiden ruuaksi.  Letkutin veden terassi alle, koska 65 litran saavi oli vielä suhteellisen täynnä suodattimien putsaamisen tullutta kalankakka vettä. Sitäkin pitää rueta laimentamaan, koska kasveille alkaa tulla lepokausi. Eipähän ole tarvinnut ostaa substraalia sen jälkeen kun alettiin akvaharrastamaan.