Tahdon saada monta, siis kotiloa. Eilen kun puoliskoni meni auttelemaan vanhaa äitiään. Minä sain kuningas ajatuksen mennä länsi-keskukseen etsimään kotiloita. Siis minulla on vankkumaton päätös hankkia altaaseen lisää seeprakotiloita, niiden kahden reppanan lisäksi, jotka nykyisin altaassamme majailee.  Siis menin Sellon eläinliikeisiin etsimään, vaan omppuja tarjolla, eikä lainkaan niitä kivoja seeproja. Omppuja en ota enempää - en tiedä ovatko meidän homo vai lesbopari, mutta samaa sukupuolta joka tapauksessa, joten lisää pieniä kotiloita ei ole luvassa. Seeprat ei lisi makeassa vedessä niin niitä on sama ottaa sitten monta.  

Koska himoittuja kotiloita ei Sellosta löytynyt niin, jouduin ikäväkseni kuluttamaan aikaa shoppaillen. Jarrut päällä tosin, mutta tästä huolimatta leffakokoelmamme karttui kahdella pätkällä. Toinen oli Disney animaatio Walle ja toinen jo pidemmän aikaa hankilistalla kummitellut Karanteenissa. Kumpaakaan en ole vielä ehtinyt väijyä, mutta jahka ennätän, niin tänne ylevän mielipiteeni niistä rustailen. 

Puoliskoni vaatimuksesta suoritin akvaariossa harvennusta raskaalla kädellä. Normaalin kilon sijasta sain silpoa ulos akvasta noin kaksi kiloa kasveja. Kyllä luette aivan oikein. Normaalisti saan raivata noin kilon verta kasvimassaa veks akvasta kerran kahdessa viikossa, mutta nyt pintakierto oli aivan tukossa, joten oli pakko leikellä aivan kassarameiningillä. No nyt tuli taas uimatilaa lisää, joten ei ollut ollenkaan huono veto, vaikka aluksi arveluttikin. Kahdeksan isoa kultakalaa( keskikoko noin 20 cm) tuottaa ravinteita veteen sen verran, että olen lakannut käyttämästä mitää lisäravinteita kasveille. Ei todellakaan tarvitse - tosin vahva juurisilla kasveilla on saviguugeleita juurissaan. Toiseen ulkosuodattimeen vaihdoin uuden suodatinfiltterin hienojakoista matskua poistamaan, samalla huuhtelin substraattikoreista ylimääräisen paskan veks. Outoa on, että moinen toimen pide ei ole lainkaa inhaa, vaan minusta varsin mukavaa puuhastelua - tässä pojassa on monta juttua pahasti pielessä. Niin siis akvani on järjettömän vehreä huolimatta siitä, että kultakalat ovat vegaaneja.