Eilen oli niin kiire päivä, etten koneelle kerennyt - valitettavaa, mutta tiedostan, että tätä tulee sattumaan aina silloin tällöin. Olen tullut samaan tulokseen, kuin osa ystävistäni - lopetin suuren osan naamakirjan peli sovelluksistani - ne rupesivat tuntumaan lähinna työläille - ei kivoille. Olen huomannut, että uusin koukku on tämä bloggaaminen. Ärsyttää kun ei ehdi konelle edes sen verran, että saisi muutaman rivin raapusteltua. Peli ähky tuli siis naamakirjassa.

Toisenlainen ähky tuli eilen pikkujouluissa. Päivä vierahti siivotessa, joka on ymmärrettävää, vaikkakin olin aliottanut jo perjantaina - puoliskoni avustuksella. Perjantai meni myöhään siivoamisen kanssa, tosin siinä syrjäsilmällä katselin myös Harjolan noita leffaa, joka oli ehkä hyvä tv-sarjan pilotti, mutta korkeintaan yhden tähden leffa. Lauantaille jäi niin paljon tekemistä, etten ehtinyt oravanpyörässä tehdä mitään kivaa. Tosin taisin aamusta lukea tunnin, mutta se kirja taas on niin mukaansa tempaava, ettei se tunnin uhraaminen pään ruokkimiseen harmittanut lainkaan. Se, että puoliskoni oli lauantai päivän töissä, johti tähän armottomaan kiireeseen. 

Sitten tärähti pikkujoulut kehiin, meitä oli kahdeksan bilettämässä - viiniä kului, samoin salmaria ja jallua - glögiä unohdettiin tehdä. Minulla oli vielä varattuna se ehdottomasti paras alkonglögi eli norjalainen Herrgårds. No joudumme varmaan kutsumaan ihmisiä spontaanisti glögeilemään joku kerta. Alkuun meillä oli makeaa venäläistä kouhuviiniä - ei ollenkaan huonoa kamaa.  Sapuska oli kerrassaan taivaallista. Naurisleipää keskiaikaisella reseptillä oli parasta leivänkaltaista mitä olen aikoihin maistanut. Kinkkua, kalaa, tofukasviksia, juurespaistos, punajuuripaistoa, kaksi kasvislaatikkoa oli pääateria. Juomana puna- ja valkoviiniä, snapsina jallua - olisi kirkasviina toiminut paremmin. Jälkkärinä pähkinäpaistos ja viikunahalko keskiaikaiseen tapaan jäätelön kera. No se jäätelö oli kaikkea muuta kuin keskiaikainen, mutta molemmat jälkiruuat oli sen kanssa taivaallisia. Lopuksi vielä makeita viinejä sherry ja portviiniä ja juustolautanen kuudella eri juustolla ja usealla eri hillolla. Seurauksena sellainen ylensyönnin tila, ettei alkoholi noussut enää millään päähän. Tänään ei siis olla kalvakoita - vain väsyneitä ja onnellisiä.