Tänään tuli käytyä itiksessä ostamassa pakollisia tarvikkeita akvaan. Tarkemmin sanottuna piti käydä hakemassa vedenparannusaineita. Käytän aina vedenvaihdon yhteydessä tetran aqua safea, poistamaan klooria ja muita kraanavedestä tulevia haittakemikaaleja. Samoin lisään veteen turveuutetta, vähentääkseni vedenkovikkeen aiheuttamaa ph:n kasvua. Lisään karbonaattikoviketta, koska kraanaveden karbonaattikovuus on alle yhden. Akvassani on karbonaattikovuus noin 2,5 saksalaisella asteikolla. Ph on siinä 7-7,2 eli joko neutraali tai lievästi emäksinen. Sopii kultakaloillemme vallan hyvin. Karbonaattikovuus on taas hyvästä akvamme ravuille - Romeo ja Julia tarvisevat karbonaatti kovuuden yli 2 viihtyäkseen. Eivätkä ne ole juuri koskaan poistuneet kannon alla olevasta pesästään sinne kerran asetuttuaan.

Vituttaa kun huomasin, että netistä saa tilattua 1,5 litran hinnalla 5 litran pänikän akvasafea, koska letkutan kerralla parisataa litraa vettä vedenvaihdossa niin nuo puolen litrankin purnukat tahtoo olla nopeasti käytettyjä. Samoin se käyttämäni karbonaattikovike on turhan kallis saman nettisaitin vastaavaan kamaan verrattuna. No tilaan kamat viikonlopun aikana ovat sitten täällä kun ovat, mutta niistä ei ole apua tämän päivän vedenvaihtoon. Kalliilla tuli ostetua ne erikoisliikkeestä - no viimeistä kertaa.

Samalla tuli ostettua muutama leffa, pari cd:tä ja koiralle luu. Lötsö oli niin pettyneen näköinen kun liukenin kauppaan, ettei ollut muuta vaihtoehtio kuin ostaa sille iso solmuluu, joka oli maustettu kanalla. Elukoihin lipsahtaa nuo minun rahani. Ostin myös kuusikappaletta salakaloja. Katsotaan huomaako puoliskoni akvaan ilmestyneitä pieniä seeprakaloja. Akvassamme uiskenteleva parvi oli kutistunut 5 yksilöön, joten nyt niitä on taas vaihteeksi kymmenkunta. Parvessa on pienen kalan parempi olla. Vanhemmat seeprat on kyllä selkeästi isompia - noin kolmekertaa pienten kavereiden kokosia.